dinsdag, 26. april 2016 - 19:39 Update: 27-04-2016 9:05

Koude en natte vrijmarkt Utrecht van start gegaan

Koude en natte vrijmarkt Utrecht van start gegaan
Foto: Archief EHF
Utrecht

Wat betreft het weer is de viering van Koningsdag in Utrecht niet echt lekker begonnen.

Traditioneel begon dinsdagavond om 18.00 uur in het centrum van Utrecht de eerste vrijmarkt in het land met temperaturen van rond de 6 graden en regenbuien.

Warm aangekleed

De meeste verkopers hebben zich echter goed voorbereid en zitten diep verscholen in dikke kleding, zoals ook was geadviseerd door het Rode Kruis om onderkoeling te voorkomen. Normaal komen zo rond de 100.000 mensen naar de Koningsnacht maar dat zal nu vanwege het slechte weer wel een stuk lager uitvallen. 

Vanavond komen nog talrijke buien, sommige met hagel en onweer voor. Lokaal kunnen felle hagelbuien voor kortdurende gladheid zorgen. Tussen de buien zijn er opklaringen. 

De temperatuur in Utrecht zal in de nacht nog verder gaan zakken tot rond de 4 graden rond een uur of 05.00 waarna hij op Koningsdag zelf pas rond 16.00 uur de 8 graden weer zal aantikken.

Maxima

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt en vallen er frequent buien, ook daarbij is vooral in het oosten en zuidoosten weer onweer en hagel mogelijk. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. De maxima liggen rond 9 graden. 

De vrijmarkt in Utrecht duurt 24 uur en eindigt op Koningsdag om 18.00 uur.

Categorie:
Provincie: