maandag, 2. mei 2016 - 8:05 Update: 02-05-2016 15:33

Politie schiet op verdachten inbraak Rijsenhout, twee gewonden

Politieauto na aanrijding total loss
Foto: fbf
Rijsenhout

Bij een schietpartij in het Noord-Hollandse Rijsenhout zijn afgelopen nacht een agent en een inbreker gewondgeraakt. De agent is naar het ziekenhuis gebracht.

Geschoten

Na een melding van een inbraakalarm op de Bennebroekerweg rond 03.35 uur, is de politie ter plaatse gegaan. Daar aangekomen, probeerde de politie een auto met mogelijke verdachten erin klem te rijden, maar de verdachten wisten weg te komen, waarbij door de politie enkele schoten zijn gelost.

Politieman gewond geraakt

Een politieman raakte bij dit incident gewond en hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politieheli heeft vanuit de lucht meegezocht naar de vluchtauto.

Gewonde verdachte

Even later werd  op de Blauwe Beugelstraat een 25-jarige man aangetroffen. Deze man, afkomstig uit Amsterdam, bleek gewond te zijn. Hij is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de inbraak.

De Amsterdammer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Maandagochtend rond 07.30 uur werd in Aalsmeer een brandende auto aangetroffen. Onderzocht wordt of dit de vluchtauto van de inbrekers is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):