dinsdag, 17. mei 2016 - 21:56 Update: 17-05-2016 22:02

Den Haag houdt straattribunaal over TTIP

Den Haag houdt straattribunaal over TTIP
Foto: Archief EHF
Den Haag

Op de landelijke actiedag tegen TTIP, CETA en ISDS op 28 mei a.s. wordt in Den Haag een tribunaalzitting onder ISDS nagespeeld. Dit om duidelijk te maken hoe kwetsbaar overheden worden na ondertekening van TTIP/CETA met de ISDS clausule.

De ISDS clausule zorgt ervoor dat (grote) bedrijven overheden kunnen aanklagen als ze van mening zijn dat het overheidsbeleid in dat land hun winsten bedreigt. Er komt geen rechter of grondwet meer aan te pas. De burger betaalt de miljardenclaims.

Het ISDS straattribunaal houdt op 28 mei zitting op drie plaatsen. We beginnen op de Grote Marktstraat ter hoogte van het Grote Markt plein, vervolgens gaan we naar de Grote Marktstraat ter hoogte van de voormalige V&D en we eindigen op het Plein. De aanklager is een grote fastfood keten, de gedaagde is de Nederlandse Staat.

We starten om 13.15 uur op de Grote Marktstraat bij Haagse Harry (boven halte grote markt). We lopen in paradevorm van de ene zitting naar de andere. Kom allemaal naar de Grote Marktstraat en loop mee met deze parade, om duidelijk te maken dat we handelsverdragen als TTIP en CETA niet willen.

Voor meer informatie en updates: www.facebook.com/events/869623226497768/

Voor meer informatie over de landelijk TTIP actie dag : www.ttipactiedag.nl

Categorie:
Provincie: