woensdag, 18. mei 2016 - 10:41

Flinke file door ongeval A5

Flinke file door ongeval A5
Foto: Archief EHF
Raasdorp

Een ongeluk na de woensdagochtendspits op de A5 richting Amsterdam. Tussen de knooppunten De Hoek en Raasdorp waren 2 rijstroken dicht, het verkeer kon alleen nog over de vluchtstrook.

De file is inmiddels opgelopen naar 5 kilometer met rond een half uur extra reistijd, een andere route kiezen is dan ook aan te raden. Vanaf knooppunt De Hoek kan het verkeer richting Haarlem beter vanaf de A4 de A9 kiezen, verkeer richting Zaanstad kiest voor de A4 en de ring A10. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag.

Bij het ongeluk zijn een personenauto en een kleine vrachtwagen geladen met een dixie betrokken. Ambulance is ook ter plaatse geweest maar of er daadwerkelijk gewonden zijn gevallen is niet bekend.De berger is inmiddels bezig, het is niet bekend hoelang deze nog nodig heeft en of er een ongevalsonderzoek gaat plaatsvinden.

Update 10:14 uur

De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang, er is 1 rijstrook vrijgegeven. dat betekent dat alleen de rechterrijstrook nog dicht is. De extra capaciteit zal de vertraging in de file iets doen afnemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):