woensdag, 18. mei 2016 - 19:30

Mishandelde lesbische vrouwen voelen zich in de kou gezet door politie

Mishandelde lesbische vrouwen voelen zich in de kou gezet door politie
Foto: Facebook Janet Wieldraaijer
Groningen

In de stad Groningen zijn dit voorjaar twee lesbische vrouwen na een avondje stappen heftig in elkaar geslagen door drie mannen. In het NTR-tv-programma ‘Danny zoekt problemen’ (NPO 3) komen beide vrouwen vanavond voor het eerst zelf aan het woord.

Ze zijn verbijsterd over het gebrek aan interesse bij de politie. Eén van hen zegt: “Ze wilden de wonden niet zien, ze hebben nooit foto's genomen. Ze hadden geen interesse in medische rapporten. Mijn vriendin was al naar de dokter gegaan en had röntgenfoto's laten maken. Ze heeft een gebroken strottenhoofd. Dat wilden ze niet zien.”

Getuige mag over acht dagen terugkomen

De vrouwen werden te hulp geschoten door een voorbijganger, die ze uiteindelijk, vier weken na de mishandeling, zelf hebben opgespoord. Kort voor de uitzending sprak Danny Ghosen met de tweede vrouw. Zij zegt in de uitzending:  'Via Facebook hebben we de getuige gevonden. Hij heeft zich gisteren gemeld op het politiebureau en kreeg daar het verzoek of hij over acht dagen terug kon komen.'

Een schril contrast met de uitspraken van burgemeester Den Oudsten van Groningen naar aanleiding van de mishandeling  'U mag verwachten dat de overheid optreedt en daders oppakt.'

De twee slachtoffers vertellen in het programma hoe zij in de praktijk merken dat een discriminatiezaak met zwaar geweld bij de politie bij herhaling geen prioriteit blijkt te zijn.

In het programma komen ook vele andere homo’s en lesbiennes aan het woord die getuigen van toenemende homofobie in Groningen.

Categorie:
Provincie: