vrijdag, 3. juni 2016 - 9:00 Update: 03-06-2016 10:51

Defensie jaren lang getild door voedselleverancier

Defensie voor miljoenen getild door voedselleverancier
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het bedrijf wat eten en drinken verzorgd voor de Nederlandse militairen die op missie zijn in Uruzgan, heeft het ministerie van Defensie voor miljoenen euro’s benadeeld. Dit zeggen drie oud-medewerkers van het bedrijf tegenover het VPRO-programmaBureau Buitenland.

Het bedrijf Supreme kwam al eerder in opspraak door te veel geld in rekening te bergen voor de levering van voedsel en water aan het Amerikaanse leger. Supreme heeft hiervoor een schikking van 389 miljoen euro met justitie in Amerika getroffen.

Om het Amerikaanse leger op te lichten werd in 2005 het bedrijf JAFCO opgericht in Dubai. Deze verkocht spullen voor de militairen met een ruime winstmarge aan Supreme, die mede eigenaar van JAFCO was. De oud-medewerkers stellen dat ook Nederland voor miljoenen euro’s is getild.

In een reactie laat het ministerie van Defensie weten dat er voorafgaand onderzoek is gedaan naar de leverancier. Omdat er geen aanwijzingen werden gevonden, is er geen aangifte gedaan bij justitie. Het bedrijf Supreme heeft uiteindelijk het te veel betaalde weer terug gestort op de rekening van Defensie.

 

Categorie:
Provincie: