maandag, 6. juni 2016 - 11:32 Update: 06-06-2016 21:46

Pianist en componist Martin van Dijk overleden

Pianist 'Met het Mes op Tafel', Martin van Dijk, op 69-jarige leeftijd overleden
Foto: EHF
Hilversum

In zijn woonplaats in Amsterdam is pianist en componist Martin van Dijk in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen op 69-jarige leeftijd overleden. Maritin van Dijk was vanaf 1997 de vaste pianist bij het Max-programma 'Met het Mes op Tafel'. Dit maakt omroep Max op de website bekend.

MAX-directeur Jan Slagter: “Met het overlijden van Martin van Dijk is een groot muzikant verloren gegaan. Zijn bijdrage aan Met het Mes op Tafel was van onschatbare waarde. We zullen hem enorm missen en wensen zijn familie veel sterkte toe.”

Martin van Dijk stond al op dertienjarige leeftijd op het Loosdrecht Jazz Concours. Hij maakte in 1964 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut op nationale televisie met zijn eigen jazzband in Voor de Vuist Weg bij Willem Duys. Dat waren de beginpunten van een lange, succesvolle, muzikale carrière. Via jazz en popmuziek belandde Martin van Dijk begin jaren '80 bij de musical 'De zoon van Louis Davids'. Toen is hij ook programma's gaan maken met Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Purper, Hans Dorrestijn, Rob van de Meeberg, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. Van Dijk was daarnaast docent aan de Paul van Vliet Academie. 

Van Dijk componeerde ook twee opera's voor de kleine operastichting Amsterdam. Ook was hij 8 jaar de begeleidend componist van cabaretier Hans  Dorrestijn, met wie hij door het land trok. Hij won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In maart van dit jaar werd hij ziek. Hij bleek kanker te hebben en moest al zijn werkzaamheden neerleggen.

 

 

Categorie:
Provincie: