vrijdag, 10. juni 2016 - 17:26 Update: 10-06-2016 17:27

Foto vrijgegeven onderzoek dode baby Sloterplas

Foto vrijgegeven onderzoek dode baby Sloterplas
Foto: Politie
Amsterdam

Er is door het onderzoeksteam, dat onderzoek doet naar bij de Sloterplas gevonden dode baby, vrijdag een foto vrijgegeven van de tas en het doek waarin het pasgeboren jongetje lag. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'Het gaat om een zwart-oranje (sport)schoenentas van het merk Nike en een doek met een Burberry-patroon', aldus de politie.

Tas gevonden baby

Het gaat om een zwart-oranje (sport)schoenentas van het merk Nike (afmetingen: 30x18x10 cm; met logo van de KNVB) en een doek met een Burberry-patroon. Het team hoopt dat iemand de getoonde spullen kan linken aan de moeder van het kind. Het is belangrijk dat zij gevonden wordt, zodat zij professionele hulp kan krijgen.

Omgeving

Ook komen de rechercheurs graag in contact met mensen die vrouwen in de omgeving van Amsterdam kennen die net bevallen (zouden moeten) zijn, maar waar geen baby gezien is. Ook spreekt het onderzoeksteam graag met mensen die vrouwen kennen van wie het vermoeden bestaat dat ze zwanger zijn of waren, maar die dit ontkenden. 

Daarnaast komt het team graag in contact met mensen die meer weten over de tas. Het is nog steeds onbekend hoe lang die bij de Sloterplas heeft gestaan, terwijl daar toch veel mensen langskomen.

Tips

Naar aanleiding van de getuigenoproep van donderdag 9 juni zijn zo’n tien tips binnengekomen. De politie neemt deze tips mee in het opsporingsonderzoek, maar heeft nog weinig aanknopingspunten. De rechercheurs doen een beroep op het publiek waar het gaat om de getoonde foto’s en andere informatie die van belang kan zijn. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):