maandag, 27. juni 2016 - 11:07 Update: 27-06-2016 12:22

Zeer grote brand bij recyclingbedrijf in Tilburg onder controle

Zeer grote brand bij recyclingbedrijf in Tilburg
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

In Tilburg woedt maandagochtend een zeer grote brand op het terrein van het recyclingbedrijf Huiskes Metaal aan de Centaurusweg.

Vanochtend brak de brand uit rond 08.30 uur in een berg van meer dan honderdduizend kilo elektronisch afval. De brand woedt in een buitenopslag van Huiskes Metaal. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. De brand gaat gepaard met dikke rookwolken. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. Er is een NL-alert verstuurd. De brand is inmiddels onder controle zo meldt de Veiligheidsregio.

Een naastgelegen papierhandel is ontruimd. De brandweer houdt het pand nat om overslag te voorkomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf wordt getroffen door brand. Op 7 juni brak brand uit in de hoofdvestiging aan de Veerweg in Waalwijk en in 2012 werd het bedrijf, waar nu ook brand woedt, getroffen door een grote brand. In 2011 werd de papierhandel nog door brand verwoest. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: