vrijdag, 12. augustus 2016 - 8:19 Update: 12-08-2016 8:23

Premier Rutte bij herdenking capitulatie Japan in Den Haag

Premier Rutte bij herdenking capitulatie Japan in Den Haag
Foto: Archief EHF
Den Haag

Maandagmiddag neemt premier Rutte deel aan de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. 'De herdenking vindt plaats bij het Indisch Monument in Den Haag', zo heeft het ministerie van Algemene Zaken laten weten.

Door de capitulatie van Japan kwam 71 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet.

Naast de minister-president zijn ook minister Hennis-Plasschaert  van Defensie, minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de gevolmachtigd minister van Curaçao, Marvelyne Wiels aanwezig.

Kranslegging

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst leggen minister-president Rutte en staatssecretaris Van Rijn namens de Rijksministerraad een krans bij het Indisch Monument. Ook andere autoriteiten en vertegenwoordigers van betrokken organisaties leggen een krans. Voorafgaand daaraan worden voordrachten gehouden. De ceremonie wordt afgesloten met een defilé langs het Indisch Monument.

Categorie:
Provincie: