vrijdag, 26. augustus 2016 - 20:21 Update: 26-08-2016 22:27

Forensisch rechercheur schrijft ontroerend gedichtje voor overleden baby Sloterplas

Agente schrijft ontroerend gedichtje voor overleden baby Sloterplas
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Amsterdam

De forensisch rechercheur van de politie Amsterdam-Amstelland was er beroepshalve als één van de eerste bij toen op 8 juni jongstleden de melding kwam van een levenloze baby aan de oever van de Sloterplas.

‘Ik liet mijn tranen gaan. Het was een bijzonder onderzoek’, schrijft Forensisch rechercheur Judith die onderzoek deed bij de Sloterplas, op de plek waar op 8 juni een overleden baby werd gevonden. Ze schreef er dit gedicht en deze korte blog over en maakte een foto van het kistje in het uitvaartcentrum.

Gedicht

Ik heb je gekleed
Ik heb je gewiegd
Ik heb voor je gezongen
Ik heb je in je kistje neergelegd
Ik heb gedaan wat ik kon

'8 juni 2016 kreeg ik een melding die mij altijd bij zal blijven. Er zou mogelijk een levenloze baby zijn aangetroffen aan de oever van de Sloterplas. Bij aankomst stonden al vele collega’s op ons te wachten. Op de plaats delict was een bijzondere, intense emotie voelbaar', schrijft Judith.

'Rustig benaderde ik de plek waar je was aangetroffen. Er lag een tasje in het gras. Stiekem hoopte ik dat je een pop was. Een pop verloren tijdens een wandeling door het park. Of zoals wel vaker voorkwam, een nestje met pups of kittens. Maar één blik was voldoende. Een baby gewikkeld in sjaals, verpakt in een tasje. Een mooi, gaaf en klein kindje'.

'Tranen rolden soms over mijn wangen'

'Met woorden is niet te beschrijven wat het met mij deed. Zoals men mag verwachten werd er zorgvuldig onderzoek gedaan. Een onderzoek dat werd overschaduwd door emotie. De tranen rolden soms over mijn wangen. Ik liet ze gaan. Het was een bijzonder onderzoek'.

'Nu is de tijd gekomen om afscheid te nemen. Op 29 augustus word je begraven.
Tot op de dag van vandaag heb ik de stille hoop dat jouw moeder zich zal melden. Want al draag ik je mee in mijn hart, jouw moeder heeft jou ónder haar hart gedragen. Zij zou degene moeten zijn die jou voor de laatste keer in haar armen naar je rustplaats brengt', besluit Judith.

Moeder

Moeder, 
Ik heb hem gekleed
Ik heb hem gewiegd 
Ik heb voor hem gezongen
Ik heb hem in zijn kistje neergelegd 
Ik heb gedaan voor hem wat ik kon, 
hopende dat hij nu in een mooie wereld is 
Ik neem afscheid van je kindje
Rust zacht mooi klein jongetje
Judith

Categorie:
Provincie: