zondag, 11. september 2016 - 21:41 Update: 11-09-2016 22:40

Hangjongeren Zaandam intimideren raadslid

Hangjongeren Zaandam intimideren raadslid, raadslid doet aangifte
Foto: Archief FBF.nl
Zaandam

In de wijk Poelenburg in Zaandam is het Zaanse gemeenteraadslid Juliette Rot van Democratisch Zaandam geïntimideerd door een groep hangjongeren. Dat gebeurde precies op het moment toen ze werd geïnterviewd door RTV Noord-Holland, die het incident gelijk vastlegde.

Op de beelden is te zien dat vier jongeren met een auto aan komen rijden. Een van hen is de vlogger Ismail Ilgun. Hij stapt uit en loopt met een camera in zijn hand op Rot af. Hij valt de interviewer in de rede en beschuldigt het raadslid ervan dat zij liegt. De andere jongens roepen vanuit de auto onder meer dat ze weten waar Rot woont. Als de auto wegrijdt, steekt een van hen een middelvinger op. Het raadslid Juliette Rot gaf net aan RTV Noord-Holland een interview over de supermarkt die zondagmiddag met een hakenkruis was beklad. Het interview met Rot werd voor haar huis afgenomen. Inmiddels heeft Rot aangifte gedaan van bedreiging.

Afgelopen week zaten de Turks-Nederlandse jongeren nog samen met Juliette Rot aan tafel bij Pauw. De jongeren vinden nu dat Rot toen onterecht een negatief beeld schetste van de wijk. De groep hangjongeren kwam in het nieuws nadat ze een cameraploeg van Hart van Nederland de buurt uit hadden gejaagd. Volgens wijkbewoners veroorzaken de Turks-Nederlandse jongeren veel overlast bij een supermarkt in Poelenburg. Ook premier Rutte reageerde op de uitzending bij Pauw. Hij noemde de jongeren 'tuig van de richtel'.