woensdag, 5. oktober 2016 - 15:59 Update: 05-10-2016 16:05

Drugsvlucht uit Zweden na tip op vliegveld Hilversum onderschept

Drugsvlucht uit Zweden na tip op vliegveld Hilversum onderschept
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

De politie heeft afgelopen maandagochtend twee mannen uit Zweden aangehouden op het vliegveld in Hilversum voor drugsbezit. 'De recherche heeft een onderzoek ingesteld', zo meldt de politie woensdag.

Tip

Zondag 2 oktober kwam er een melding binnen vanuit Zweden dat er in de middag een klein vliegtuig, met twee inzittenden, zou landen op het vliegveld in Hilversum om mogelijk drugs op te halen. Er werd direct een team samengesteld en naar het vliegveld gezonden om daar te posten. Rond 15.00 uur zagen de agenten het betreffende vliegtuigje landen.

Posten 

Na de landing bleef de piloot bij het vliegtuig en de andere inzittende vertrok in een auto. De agenten bleven het vliegtuig observeren en wachtten tot de tweede inzittende terug kwam. Dit duurde uiteindelijk de hele nacht. 

Rond 10.00 uur verscheen de man weer bij het vliegveld. Hij liep samen met de piloot richting het vliegtuig. Hierop werd besloten om de mannen aan te houden voor drugsbezit.  De tas van de inzittende werd gecontroleerd en daar troffen de agenten 2 kilo cocaïne aan.

Beide verdachten, 49 jaar en 34 jaar uit Zweden, zijn aangehouden en overgebracht naar politiebureau Hilversum. Een onderzoek naar de verdachten en de drugs is ingesteld.