donderdag, 13. oktober 2016 - 17:06

Twee winkelgebieden Amsterdam in top 10 schoonste winkelgebieden

Twee winkelgebieden Amsterdam in top 10 schoonste winkelgebieden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De vierde editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing heeft goed uitgepakt voor Amsterdam. Van de 558 onderzochte winkelgebieden, in 63 verschillende gemeenten, zijn maar liefst twee Amsterdamse winkelgebieden in de top 10 geëindigd.

Stichting NederlandSchoon houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van zwerfafval in Nederland. Zij voeren campagnes tegen zwerfafval, doen onderzoek, adviseren bedrijven en zetten acties op.

Verkiezing

Met deze verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2016 zijn de afgelopen maanden in totaal 558 winkelgebieden onderzocht, waarbij observatieteams zijn ingezet en bezoekers zijn geënquêteerd.

Record aantal deelnemers

Helene van Zutphen, directeur Stichting NederlandSchoon: "We merken dat steeds meer gemeenten en winkelgebieden zich bewust zijn van het belang van een schoon winkelgebied en het effect hiervan op het winkelend publiek. Dat is ook terug te zien in het recordaantal deelnemers dit jaar en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. De winkelgebieden nemen hun deelname heel serieus."

Categorie:
Provincie: