woensdag, 16. november 2016 - 21:48 Update: 16-11-2016 21:57

Gezinnen kijken massaal online naar Sinterklaas

Gezinnen kijken massaal online naar Sinterklaas
Foto: De Club van Sinterklaas
Hilversum

Nederlandse gezinnen kijken massaal online naar de avonturen van Sinterklaas en de Pieten. De eerste aflevering van de Club van Sinterklaas die maandag online van start is gegaan is tot nu toe door 140.000 unieke kijkers bekeken.

Hieruit blijkt dat ook gezinnen steeds makkelijker de weg naar online weten te vinden en op zoek gaan naar interactie. Want op deze eerste aflevering van de nieuwe serie die live te zien was via de Facebookpagina van de Club van Sinterklaas zijn ruim 30.000 reacties, opmerkingen en deelacties geweest. Sinterklaas en Testpiet zijn goed aan de tand gevoeld door de kinderen en hun ouders en hebben vele vragen live kunnen beantwoorden. Het YouTube kanaal van de Club van Sinterklaas heeft deze maand ook al meer dan een miljoen views geteld.

Interactieve live uitzending via Facebook

Sinterklaas en de Club Pieten gaan met hun tijd mee. Tijdens de interactieve live uitzending van de Club van Sinterklaas wordt het laatste Pietennieuws besproken en worden er vragen van kijkers direct beantwoord, komen de ingezonden kleurplaten voorbij en wordt er elke dag de winnaar van de prijsvraag gebeld. Daarnaast wordt er natuurlijk veel gezongen, gedanst en gelachen met Testpiet, Coole Piet, Hoge Hoogte Piet en alle andere Club Pieten. De nieuwe serie van De Club van Sinterklaas is elke maandag t/m donderdag live te zien via de Facebookpagina van de Club van Sinterklaas.

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas is sinds 1999 een begrip en is ieder najaar weer aanwezig met verfrissende kindercontent rondom het Sinterklaasfeest. Naast de serie kan iedereen dit najaar ook alle avonturen die Sinterklaas en zijn Club Pieten beleven volgen in de bioscoop. De film de Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot is nu in de Nederlandse bioscopen te zien.
Op zaterdag 26 en zondag 27 november is het Club van Sinterklaasfeest in Ahoy Rotterdam. Tickets voor het feest zijn te bestellen via www.eventim.nl. Via de Club van Sinterklaas app kunnen kinderen spelletjes spelen, meezingen op de muziek, videoclips en afleveringen bekijken en luisteren naar de nieuwe voorleesverhalen die worden verteld door Sinterklaas zelf. Ook is er samen met leraren een Club van Sinterklaas lespakket samengesteld waarbij de Club Pieten uitleg geven over verschillende opdrachten zoals rijmpjes maken. Het lespakket wordt breed omarmd door het onderwijs en is inmiddels ruim 2.000 keer gedownload

Categorie:
Provincie: