zondag, 20. november 2016 - 18:33 Update: 21-11-2016 8:22

Zwaarste Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen door herfststorm

Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen in herfststorm

Teun Sweere uit Zevenbergen, triatleet en promovendus Scheikunde aan de Universiteit van Leiden, is de glorieuze winnaar geworden van het vierde Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen; hij finishte in een tijd van 22.30 min.

Dat deze tijd meer dan drie minuten langzamer is dan vorige edities, had te maken met de condities: windkracht 9 met uitschieters naar 11 en een striemende regen maakten deze editie tot de zwaarste ooit. De Zeeuwse topwielrenner Johnnie Hoogerland, de eerste starter, stond lange tijd aan kop totdat hij zijn meerdere moest erkennen in vier andere stoempers. Bij de dames won de Zeeuwse mathilde Matthijsse in een tijd van 28:09 min., die haar titel daarmee prolongeerde. De ploegentijdrit was een prooi voor het team Jan de Jonge Fietsen, dat daarmee 19 andere teams van vier voorbleef.

Top 3 mannen: 1. Teun Sweere 2. Jan van Belzen 3. Robbie Rens Top 3 vrouwen: 1. Mathilde Matthijsse 2. Jolinda Lute 3. Karin Sloove Het vierde NK tegenwindfietsen werd dit jaar wel extreem moeilijk gemaakt door Eenco HollandseWind®.

Over het NKT

Het NK Tegenwindfietsen gaat pas door bij minimaal windkracht 7 en wordt ergens tussen nu en het einde van 2016 verreden. Het toneel voor de 200 individuele deelnemers en 25 teams (van vier) is wederom de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering in Zeeland. Het materiaal: een gewone fiets met terugtraprem. 

Provincie: