woensdag, 30. november 2016 - 18:51 Update: 30-11-2016 19:04

Onvrede bij docenten politieacademie

Onvrede bij docenten politieacademie
Foto: MV
Apeldoorn

Er heerst onvrede bij docenten aan de politieacademie. Volgens De Telegraaf ligt een groot deel van de opleiding stil omdat docenten een groot deel van hun werkzaamheden hebben neergelegd.

Aanleiding zou de nieuwe functieomschrijving zijn van de docenten. Hierdoor moeten zij vanaf 1 januari 2017 een toeslag inleveren. Dit omdat zij als docent aan de academie een gering risico lopen.

Een docent, die anoniem wil blijven, laat aan de krant weten: ‘Wij hebben al meermaals aangegeven dat de functieprofielen niet kloppen. Als ik met een opvallende auto, met dienstwapen en in uniform op straat ga, word ik bovendien geacht op te treden bij een strafbare of gevaarlijke situatie. Daarnaast trainen we in onopvallende auto’s leerlingen en kunnen we, zoals de cursus voorschrijft, door rood rijden of over een doorgetrokken streep inhalen.’

Als blijk van protest geven zo’n zestig docenten alleen nog maar les waarbij zij geen risico lopen. ‘Wij worden verplicht om te werken volgens die functieomschrijving, dus dat houdt in dat wij geen risico mogen lopen’, aldus de docent.

Door het bestuur van de academie zou er een kortgeding aangespannen worden om de docenten weer aan het werk te dwingen. Een woordvoerder van de academie ontkent dit. ‘Wij zijn nog steeds met elkaar in overleg. Het signaal is helder en dit kan niet te lang voortduren’.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: