donderdag, 8. december 2016 - 11:33 Update: 08-12-2016 20:02

Door Perspectiefverklaring komen steeds meer flexwerkers in aanmerking voor hypotheek

Vaker hypotheek voor flexwerkers
Foto: Archief EHF
Amersfoort

Steeds meer flexwerkers kunnen via hun uitzend- of detacheringsbureau een Perspectiefverklaring aanvragen. Hiermee komen zij ook zonder vast arbeidscontract mogelijk in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Vanaf 1 januari kunnen ook flexwerkers van Adecco en haar labels Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison in aanmerking voor een Perspectiefverklaring. Dit geldt ook voor de uitzendkrachten van Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Workforce en de Manpower Group. Randstad, Tempo Team en Yacht werken al langer met de Perspectiefverklaring. Dit schrijft de Vereniging Eigen Huis op de website.

Marktstandaard 

Flexwerkers moeten voor een Perspectiefverklaring minimaal een jaar in dienst zijn bij een uitzendbureau of detacheerder. Deze beoordeelt de vooruitzichten van de aanvrager aan de hand van diens werkervaring en inzetbaarheid. Met een Perspectiefverklaring op zak, kan een flexwerker vervolgens een hypotheek aanvragen bij ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank of SNS. 

Verenging Eigen Huis is als een van de initiatiefnemers van de Perspectiefverklaring blij dat steeds meer uitzendorganisaties meedoen. 'Zo wordt een eigen huis voor steeds meer flexwerkers bereikbaar', zegt Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging van de vereniging. 'De Perspectiefverklaring kan zo uitgroeien tot de standaard in de markt voor iedereen met een bestendig inkomen zonder vast arbeidscontract.'

Categorie: