donderdag, 22. december 2016 - 12:41 Update: 23-12-2016 18:09

Nagellakactie 6-jarige Tijn al op ruim 1,5 miljoen euro

Nagellakactie 6-jarige Tijn al op ruim 1,5 miljoen euro
Foto: 3FM Serious Request
Heel Holland lakt dankzij ongeneeslijk zieke Tijn
Foto: Printscreen Youtube
Breda

Het bezoekje van de ongeneeslijke zieke Tijn (6) aan het Glazen Huis in Breda heeft de actie op z'n kop gezet. Inmiddels lijkt heel Holland nagels te lakken dankzij Tijn, zo meldt het Rode Kruis. Het jongetje heeft met zijn nagellakactie al meer dan 1 miljoen opgehaald voor Serious Request.

Laatste Serious Request, één grote wens​

Tijn kwam woensdag samen met zijn vader naar het Glazen Huis in Breda. Bij de brievenbus vertelde hij zoveel mogelijk geld op te willen halen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Een van de laatste wensen van het jongetje, die zelf ongeneeslijk ziek is en waarschijnlijk voor het laatste Serious Request meemaakt. 
 
Het ontroerende verhaal van Tijn raakte de dj's. Ze haalden hem naar binnen en lieten hun nagels lakken, net als de jongens van StukTV. Om Tijn niet in de kou te laten staan werd er in het Glazen Huis een luikje gemaakt, waar hij de nagels van het publiek kon lakken. Tegen betaling uiteraard! 

Razend populair 

De actie van Tijn werd binnen mum van tijd razend populair: lange rijen voor het Glazen Huis en massale steun vanuit het land. Inmiddels is de actie omgedoopt tot 'Heel Holland lakt!' en loopt een groot deel van Nederland (zowel man als vrouw) ​met gelakte nagels rond, waaronder Marco Borsato, Dorian van Rijsselberghe en Humberto Tan.

Update 23-12-16 18.00 uur

En het geld voor de lakactie van de 6-jarige Tijn blijft maar binnenstromen. Vrijdagmiddag om 18.00 uur stond de teller al weer op ruim 1,5 miljoen euro.

Categorie:
Provincie: