donderdag, 16. februari 2017 - 14:27

12 jaar cel voor doodslag met hamer in Zundert

12 jaar cel voor doodslag met hamer in Zundert
Foto: SXC
Zundert

Een 49-jarige Duitser is veroordeeld voor doodslag op een 45-jarige man uit Zundert. De man heeft bekend het slachtoffer in februari 2016 met een hamer van het leven te hebben beroofd. De rechtbank verklaart de verdachte strafbaar en veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van 12 jaar.

Aanleiding

De man heeft bekend het slachtoffer meermaals met een hamer tegen het hoofd te hebben geslagen na een opmerking over een drugsschuld. De man kreeg sinds 2 weken onderdak bij het slachtoffer thuis, nadat hij uit een afkickkliniek vertrok. Na de fatale ruzie bleef de man nog enkele uren in het huis, waarbij hij de woning opruimde en zichzelf waste om zijn sporen te wissen. De man heeft zich niet om het slachtoffer bekommerd en geen hulp ingeschakeld, aldus de rechter. Bovendien legde hij na afloop een kussen op het hoofd van het slachtoffer, naar eigen zeggen omdat hij diens lijdensweg niet kon aanzien.

Geen vooropgezet plan

Na zijn daad nam de man een aantal eigendommen van het slachtoffer mee, om het op een inbraak te laten lijken. De rechtbank heeft niet kunnen vaststellen dat er sprake was van een vooropgezet plan om het slachtoffer van het leven te beroven. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Categorie:
Provincie: