maandag, 6. maart 2017 - 17:54 Update: 06-03-2017 19:34

John de Mol verhoogt bod op TMG met ruim 23 miljoen euro

John de Mol verhoogt bod op TMG naar 6,50 per aandeel
Foto: Archief BON ter Illustratie
Laren

Talpa Holding van John de Mol heeft zondag haar voorgenomen bod op alle uitstaande aandelen van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) verhoogd naar een prijs van 6,50 euro per TMG aandeel. Dit heeft Talpa Holding maandag bekendgemaakt.

'Het verhoogde bod van 6,50 euro per TMG aandeel vertegenwoordigt een premie van 8,3% ten opzichte van het aanbevolen bod van 6,00 euro zoals aangekondigd door Mediahuis, VP Exploitatie en TMG op 5 maart 2017', stelt Talpa.

23 miljoen euro meer

Het totaalbedrag van de aandelen vertegenwoordigt door het hogere bod van 6,50 euro een waarde van 301 miljoen euro en ligt daarmee ruim 23 miljoen euro boven het bod van Mediahuis en VP Exploitatie dat met 6,00 euro een totaalbedrag van 278 miljoen euro vertegenwoordigd.

'Het voorgenomen bod van 6,50 euro per TMG aandeel ligt boven de drempel van een concurrerend bod, zoals vermeld in het gezamenlijke persbericht van Mediahuis, VP Exploitatie en TMG op 5 maart 2017', aldus Talpa.

Talpa heeft de Raad van Commissarissen van TMG reeds op zaterdag 4 maart 2017 bericht over haar voornemen om haar bod van 6,35 euro op TMG op korte termijn weer te verhogen, en laten weten de huidige impasse op te willen lossen en de RvC tijdig te informeren in verband met mogelijke aanstaande besluitvorming. Talpa heeft daarbij de RvC nogmaals verzocht de gesprekken met Talpa te hervatten.

Gesprekken TMG met Talpa niet hervat

Ondanks de herhaalde oproepen van Talpa aan de RvC om de gesprekken tussen Talpa en TMG te hervatten, constateert Talpa dat de RvC deze oproep naast zich heeft neergelegd. Door de gesprekken niet te hervatten heeft de RvC een gelijk speelveld tussen de verschillende partijen, zoals ook verzocht door een aantal stakeholders van TMG, tot een illusie  gemaakt.

Talpa heeft kennis genomen van het gezamenlijke persbericht van Mediahuis, VP Exploitatie en TMG op 5 maart 2017 en zal op korte termijn haar positie en verdere stappen bekend maken.

Categorie:
Provincie: