maandag, 27. maart 2017 - 12:15 Update: 27-03-2017 12:17

Dronken bestuurder aangehouden na achtervolging A4 en A5

Dronken bestuurder aangehouden na achtervolging A4 en A5
Foto: fbf archief
Rijsenhout

Na een achtervolging met meerdere politieauto’s heeft de politie zondagavond, even voor middernacht , een 39-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De man reed dronken over de A4 en A5 in en wilde niet stoppen voor de politie.

Tijdens de achtervolging veroorzaakte de bestuurder meerdere malen bijna een aanrijding. 

Bij de politie kwam rond 23:40 uur een melding binnen dat er een grijze auto gevaarlijk over de snelweg slingerde. De agenten zagen de auto niet veel later op de A5 rijden. Bij het zien van de agenten weigerde de bestuurder echter te stoppen. Agenten gingen voor het voertuig rijden maar de bestuurder bleef doorrijden en doofde zijn lichten. De bestuurder wilde de agenten inhalen en de agenten besloten daarom achter het voertuig te rijden om zo het achterop komend verkeer niet in gevaar te brengen. Uiteindelijk waren er drie politieauto’s voor nodig om de bestuurder te kunnen laten stoppen.

Eenmaal aan de kant wilde de man echter niet uit zijn auto komen. Hierop waarschuwde de hondengeleider, die ook bij de achtervolging betrokken was, dat hij zijn hond los zou laten als de man niet meewerkte. De man, die duidelijk onder invloed verkeerde, werd meegenomen naar het politiebureau zonder dat de politiehond hier aan te pas hoefde te komen. Op het bureau wilde de man echter opnieuw niet meewerken en weigerde hij een ademtest en een bloedproef. 

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Het rijbewijs is ingevorderd en justitie zal de zaak verder afhandelen. 
Tot slot heeft de politie een mededeling uitgebracht bij het CBR om onderzoek te doen naar de rijvaardigheid van de man. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek kan het CBR het rijbewijs al dan niet ongeldig verklaren.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: