woensdag, 17. mei 2017 - 8:34 Update: 17-05-2017 8:39

Agressieve en verwarde man na schot in been aangehouden

Agressieve en verwarde man na schot in been aangehouden
Foto: Archief FBF.nl
Capelle aan den IJssel

Een agent heeft op 16 mei in een flat in Capelle aan den IJssel een verdachte in zijn been moeten schieten om hem veilig aan te kunnen houden.

De man man (leeftijd en woonplaats nog onbekend) was dermate agressief en verward dat er geen andere opties meer open stonden.

Agenten waren rond 22.00 uur ter plaatse op het Reviusrondeel, nadat meerdere meldingen over het verwarde en agressieve gedrag van de man bij de politie waren binnengekomen. Zo gooide hij naakt blikjes bier en andere voorwerpen naar beneden. Ter plaatse gekomen agenten ondervonden al snel dat met en man geen fatsoenlijk woord viel te wisselen. Hem aanspreken had geen effect; de man richtte zijn agressie op de agenten en begon ook hen met van alles te bekogelen. De agenten besloten daarop eerst te pepperen en toen dat niets hielp, te taseren. Ook daar reageerde de man niet op, zodat voor een aanhoudingsschot op het been van de verdachte werd gekozen. Nu kon de man wel veilig overmeesterd worden en hij werd direct naar een ziekenhuis gebracht.

De Rijksrecherche heeft het schietincident in onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: