dinsdag, 23. mei 2017 - 13:47

Onderzoek naar diefstal Apple apparatuur ter waarde van 7 miljoen euro

Onderzoek naar diefstal Apple apparatuur ter waarde van 7 miljoen euro
Foto: fbf
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, onderzoek naar de diefstal van 46 pallets met Apple apparatuur van een bedrijventerrein op Schiphol in december 2016. In verband met de diefstal zijn woensdag 17 mei 2017 drie verdachten aangehouden, een 28-jarige man uit Hoofddorp, een 27-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Soest.

ijdens de diefstal zijn de verdachten met een vrachtwagen het bedrijventerrein op gereden en hebben de gereedstaande pallets ingeladen. De buit bestond uit telefoons en tablets met een waarde van ongeveer 7 miljoen euro. Een gedeelte van de gestolen lading werd kort na de diefstal aangeboden via het internet en telefoonwinkels, een deel is teruggevonden in een opslagloods in Delft.

De 28-jarige man uit Hoofddorp is na verhoor in vrijheid gesteld maar blijft wel verdachte. De 27-jarige man uit Amsterdam en de 27-jarige man uit Soest zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en blijven in voorlopige hechtenis.
Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie: