woensdag, 12. juli 2017 - 16:43 Update: 12-07-2017 16:52

Jonge vrouw zwaar mishandeld in kroeg op Zeedijk

Jonge vrouw zwaar mishandeld in kroeg op Zeedijk
Foto: Politie
Amsterdam

Een 24-jarige vrouw uit Almere zal zich de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei nog lang heugen. Die avond ging zij met twee vriendinnen stappen in Amsterdam en daarbij werd een café op de Zeedijk aangedaan. Het was een gezellige avond.

Toen de vrouw rond half vier een sigaretje ging roken in het rokersgedeelte ziet zij dat er een woordenwisseling ontstaat tussen een jonge vrouw en een jongeman. Waar dat over ging kan het slachtoffer zich niet meer herinneren. De vrouw probeert te sussen en houdt de beide kemphanen uit elkaar. Op enig moment verlaat de ruziemakende vrouw het rokersgedeelte, de man blijft achter, net als het slachtoffer. Er worden over en weer nog wat dingen gezegd. Kennelijk raakt de man op enig moment zo geïrriteerd door de discussie dat hij een glas pakt, dat daar op een rand staat, en slaat dat keihard kapot in het gezicht van de jonge vrouw.

Doordat de vrouw direct ernstig zichtbaar gezichtsletsel oploopt ontstaat er zelfs paniek in het café en wordt er om een ambulance geroepen. De vrouw zelf heeft op dat moment nog geen idee van de ernst van haar verwondingen. Eenmaal in het ziekenhuis wordt er een plastisch chirurg opgeroepen die haar gezicht hecht. De stukjes glas zitten er dan nog in. De vrouw houdt blijvend letsel over aan deze ernstige mishandeling.

Kort na het incident zijn foto’s gemaakt van het letsel van de vrouw. Die worden niet getoond. Van het incident zijn er camerabeelden. De dader is duidelijk en zichtbaar te zien.

Herkent u de man op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie via  de Opsporingstiplijn: 0800-6070.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: