vrijdag, 14. juli 2017 - 21:25 Update: 14-07-2017 22:04

Honderden fans komen naar Amsterdam Geuzenveld om steun te betuigen aan Abdelhak Nouri

Honderden fans komen naar Amsterdam Geuzenveld om steun te betuigen aan Abdelhak Nouri
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Honderden fans zijn vrijdagavond naarde wijk Amsterdam-Geuzenveld gekomen om steun te beuigen aan Ajax-speler Abdelhak Nouri.

Nouri ligt momenteel op de intensive care van het AMC . Dit meldt onder meer RTV NH vrijdag. nadat de F-side, de harde kern van Ajax, had opgeroepen om een eerbetoon te brengen aan Abdelhak 'Appie' Nouri, verzamelden honderden fans zich op het Nigel de Jongpleintje en bij het ouderlijk huis van de voetballer aan de Aalbersestraat. Hier werd ook vuurwerk afgestoken, zijn naam gescandeerd en lang en luid geapplaudiseerd voor Nouri.

Familieleden staan voor de ramen en houden zijn Ajaxshirt met rugnummer 34 omhoog. Onder andere  Nouri's vader komt onder politiebegeleiding naar het huis. Hij reageert duidelijk geëmotineerd op de grote opkomst en het liefdevolle gebaar naar zijn zoon. Sommige fans zijn ook in tranen. Velen hebben bloemen meegebracht en dragen een shirt met nummer 34.Als de fans gehoor geven aan de oproep om weg te gaan, laten zijn in de tuin bloemen, kaarsjes, Ajaxshirts en knuffels achter.

Afgelopen zaterdag zakte Nouri in Oostenrijk tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen  in elkaar. Hij had hartritmestoornissen en werd op de intensive care gelegd. Gisteren werd duidelijk dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft.

 

Categorie: