vrijdag, 18. augustus 2017 - 10:07 Update: 18-08-2017 10:16

Belg (24) zwaargewond bij schietincident Rotterdam

Belg (24) zwaargewond bij schietincident Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een 24-jarige man uit België is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een schietincident in een portiek op de Spoorweghaven in Rotterdam Zuid.

Drugsgerelateerd

Dit meldt de politie, die vermoedt dat het schietincident te maken heeft met een conflict over drugs. De vier jongemannen die in de omgeving werden aangehouden, zijn donderdag weer vrijgelaten. Een vijfde verdachte zit nog wel vast.

Reanimatie

Het slachtoffer raakte rond 18.00 uur gewond toen hij in een portiek aan de Spoorweghaven werd beschoten. Getuigen belden de politie. Hulpverleners reanimeerden het slachtoffer ter plekke waarna hij kon worden overgebracht naar het EMC in Rotterdam. De 24-jarige Belg ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Metgezel

Het slachtoffer bleek niet alleen naar Rotterdam te zijn gekomen. Zijn metgezel stond buiten voor het portiek toen de Belg werd beschoten. Hij verklaarde dat hij samen met het slachtoffer vanaf de Zwart Janstraat in een auto met twee onbekenden naar Zuid was gekomen. Een van hen zou verantwoordelijk zijn voor het schietincident.

Aanhouding

Vanwege de onduidelijkheid over zijn rol in dit verhaal werd de man, een 22-jarige Belg, woensdagavond aangehouden. Zijn auto stond nog op de Zwart Janstraat en is in beslag genomen voor het onderzoek. De man zit nog vast.

Het viertal dat in de omgeving werd aangehouden, bleek na onderzoek niets te maken te hebben met het schietincident. Zij zijn donderdag weer vrijgelaten. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een uit de hand gelopen conflict over drugs.

Getuigenoproep

Ondanks dat agenten al met veel getuigen op straat hebben gesproken, is informatie voor het onderzoek welkom. Heeft u woensdag aan het einde van de middag iets opvallends gezien op de Zwart Janstraat of heeft u rond 18.00 uur gezien wat er vooraf is gegaan aan het schietincident in de portiek op de Spoorweghaven, bel dan met de politie in Rotterdam via 0900-8844.

Categorie:
Blik op 112: