dinsdag, 12. september 2017 - 9:48 Update: 12-09-2017 18:53

Vluchten op Schiphol voor woensdag gecanceld vanwege herfststorm

Eerste najaarsstorm raast over Nederland
Foto: fbf
De Bilt

Vanaf woensdagochtend zijn er in de kustprovincies, Flevoland en op het IJsselmeer zware windstoten mogelijk tot 75-90 km/u. In de avond neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Komende nacht neemt de bewolking snel toe en gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 11°C. De westelijke tot zuidwestelijke wind trekt fors aan. Boven land komt een vrij krachtige wind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een harde tot stormachtige wind, 7-8 Bft.

Woensdag wordt een onstuimige dag. De westelijke wind neemt nog verder toe. In de ochtend en middag is er langs de kust en op het IJsselmeer grote kans op een westerstorm, 9 Bft. In de kustprovincies zijn zware windstoten rond 90 km/h mogelijk, dieper landinwaarts ongeveer 75 km/h. In de avond neemt de wind van het zuidwesten uit af. Verder regent het in de ochtend, in de middag klaart het op en komt er nog een enkele bui voor. Het wordt 's middags een graad of 16. 

Verkeer

Het verkeer op de weg dient woensdag rekening te houden met zware windstoten in de kustprovincies met name in de provincies Zuid- en Noord-Holland maar ook in de provincie Friesland. 

Vliegverkeer

Passagiers die woensdag op Schiphol met het vliegtuig willen vertrekken doen er goed aan om hun vliegmaatschappij te checken. Mogelijk worden vluchten gecanceld vanwege de verwachte zware storm. KLM heeft dinsdag al aangekondigd voor woensdag een 60-tal vluchten te cancelen. Het gaat om vluchten binnen Europa. Passagiers worden omgeboekt. Ook Schiphol waarschuwt voor vertragingen en gecancelde vluchten.

Categorie:
Tag(s):