dinsdag, 19. september 2017 - 12:38

Veiling verwacht 95.000 euro voor zeldzaamste Kuifje album

Veiling verwacht 95.000 euro voor zeldzaamste Kuifje album
Foto: Katawiki
Amsterdam

Fans en verzamelaars van stripheld Kuifje kunnen deze week hun hart ophalen bij veilingwebsite Catawiki. Daar wordt namelijk één van de zeldzaamste en duurste Kuifje albums ter wereld geveild.

Het gaat om een album uit 1943 dat bekend staat als de 'alternatieve editie' van het Kuifje verhaal 'L'lle Noire' (de Zwarte Rotsen). Wereldwijd zijn er nog maar 3 exemplaren van dit album bekend, waarvan het album in de veiling nog eens extra bijzonder is. Volgens Patrick Vranken, stripboeken expert bij Catawiki is het namelijk niet zomaar een stripboek.

''Het album werd in 1943 op vraag van tekenaar Hergé (1907-1983) in een privé oplage van slechts 10 stuks gedrukt en was bedoeld om naar kranten te sturen die het konden gebruiken voor de publicatie. Het album in de veiling werd echter nooit verstuurd, maar is later door Hergé gebruikt als werkdocument om een moderne versie van het originele album voor te bereiden.

Het album in de veiling staat dan ook vol met gecorrigeerde plaatjes en handgeschreven opmerkingen. Het album is uniek en mag worden beschouwd als een bijzonder stukje stripgeschiedenis''. Catawiki verwacht dat de opbrengst van het album kan oplopen tot maar liefst 95.000 euro. Daarmee zou dit stripboek zowel het duurste Kuifje album ooit worden. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):