donderdag, 25. januari 2018 - 14:48 Update: 25-01-2018 14:48

PvdD start fondswerving voor koe Hermien

PvdD start fondswerving voor koe Hermien
Foto: PX
Den Haag

De Partij voor de Dieren start een crowdfundingsactie om koe Hermien te redden van de slacht. De koe wist te ontsnappen net voordat ze naar de slachter zou gaan en blijft in de bossen van Lettele nu al weken uit handen van jagers, agenten, dierenartsen en boeren. De jacht op het dier houdt echter aan. De Partij voor de Dieren wil Hermien vrijkopen en een rustige oude dag bezorgen in koeienrusthuis de Leemweg in Friesland.

Esther Ouwehand: “Hermien vecht voor haar leven en wij gaan haar daarbij helpen. Ze herinnert ons allemaal aan een belangrijke les: geen enkel dier wil naar de slacht.”

Koe Hermien ging er vandoor toen ze op transport werd gezet voor de slacht. Sindsdien verblijft ze al meer dan zes weken in de bossen terwijl ze wordt opgejaagd. Verscheidene pogingen op het dier te verdoven zijn mislukt. Inmiddels heeft een jager koe Hermien proberen af te schieten. Volgende week werden de pogingen om het dier te vangen, dood of levend, hervat.

Eerdere crowdfundingsacties van de Partij voor de Dieren waren een groot succes. Zo kocht de partij in 2006 stier Bikkel vrij die na een kort leven op een kinderboerderij werd afgedankt aan een kalvermesterij. Ook koe Sjoerdje wist de partij te redden van een wisse dood nadat ze was ontsnapt op weg naar het slachthuis.

Donaties

Iedereen kan helpen door te doneren aan NL 33 TRIO 0212176080 t.n.v. Partij voor de Dieren onder vermelding van #HelpHermien.  Het geld zal worden gebruikt om Hermien vrij te kopen en te zorgen voor een levensloopregeling in het koeienrusthuis dat volledig afhankelijk is van donaties.

----------------------------------------------------------------------------------

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Categorie:
Provincie: