maandag, 19. februari 2018 - 13:27 Update: 19-02-2018 13:45

Dit is waarom teambuilding belangrijk is

Dit is waarom teambuilding belangrijk is
Foto: SIM
Alkmaar

Teambuilding heeft de laatste jaren een populaire naam gekregen, en dat is ook logisch. De voordelen van teambuilding activiteiten voor werknemers en werkgevers, en eigenlijk alle soorten groepen en teams die samen moeten werken, reiken ver. Maar waarom is dat precies zo, en hoe wordt teambuilding het beste gedaan? Twee belangrijke vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

De vele voordelen van teambuilding

Teambuilding biedt enkele interessante voordelen voor bedrijven en teams, waaronder:
• Een betere verstandhouding tussen de leden van de groep. Hierdoor wordt de communicatie beter tijdens en buiten de werkuren, wat ook de productiviteit en het succes van de onderneming ten goede komt.
• Een persoonlijkere relatie tussen werkgevers en -nemers. Niets motiveert werknemers en werkgevers méér dan een onderlinge relatie die zakelijk én persoonlijk is. Als een bedrijf aan teambuilding activiteiten doet, dan leren het personeel en de leidinggevenden elkaar beter kennen buiten de werkomgeving. En dat komt zowel het individuele gevoel van welzijn als de productiviteit ten goede.

Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van teambuilding activiteiten. Natuurlijk is de vraag nog altijd hoe je daar nu aan begint. Het volgende overzicht geeft daar wat meer informatie over!

1. Ga voor touringcar verhuur

Als je een bedrijfsuitje of activiteit organiseert op een andere locatie, zorg er dan voor dat je degelijk vervoer hebt. Om ervoor te zorgen dat iedereen elkaar kan leren kennen, is het een goed idee om te kiezen voor touringcar verhuur (bijvoorbeeld op Bakreizen.nl, een gespecialiseerde aanbieder). Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over het transport van en naar de bestemming!

2. Houd het leuk en ontspannend

Het spreekt voor zich dat ontspannende activiteiten organiseren beter werkt om de band tussen personeel onderling en werkgever te verbeteren. Kies er bijvoorbeeld voor om te gaan go-karten, of zelfs te paintballen. Natuurlijk zijn ook rustige activiteiten, zoals een dagje aan zee, goede manieren om alle leden van de groep wat dichter bij elkaar te doen komen. Daarbij zal de andere omgeving er ook voor zorgen dat werknemers meer gemotiveerd zullen zijn om weer aan de slag te gaan naderhand!

Categorie:
Provincie: