woensdag, 28. februari 2018 - 9:24 Update: 28-02-2018 9:25

Geen nieuwe besmettingsgevallen van het vogelgriepvirus in en rond Oldekerk

Geen nieuwe besmettingsgevallen van het vogelgriepvirus in en rond Oldekerk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oldekerk

Er zijn geen nieuwe besmettingsgevallen van het vogelgriepvirus in en rond Oldekerk. Dat meldt het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dinsdagavond.

Het slachthuis voor pluimvee in het door vogelgriep getroffen gebied (10 km-zone) rond Oldekerk kan het bedrijf weer opstarten. Wel gelden er strikte voorwaarden. Zo kan bijvoorbeeld alleen pluimvee van buiten het vogelgriepgebied via een aangewezen route worden aangevoerd en de dieren moeten nog dezelfde dag worden geslacht.

Nader onderzoek heeft geen aanwijzingen voor andere besmettingen opgeleverd. De slachterij voor pluimvee bevindt zich aan de grens van het afgesloten gebied rond Oldekerk. Het is daarom veterinair verantwoord om – onder voorwaarden – dit bedrijf toestemming te geven om weer te kunnen slachten. 

H5N6

Afgelopen maandag brak in Oldekerk bij een pluimveehouder het vogelgriepvirus uit. 36.000 kippen moesten daar worden geruimd, en werden de eieren van de kippen vernietigd. Het ging om de H5N6-variant van het virus, een erg besmettelijke en voor pluimvee dodelijke variant.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):