donderdag, 3. mei 2018 - 16:45 Update: 03-05-2018 18:59

Vrachtwagen door vangrail op A12, zes gewonden en verkeerschaos

Zes gewonden bij ongeval op A12
Foto: MV
Zevenhuizen

Bij een ongeval op de A12 ter hoogte van Zevenhuizen zijn donderdagmiddag zes personen gewond geraakt. Volgens de brandweer Hollands Midden zijn er een vrachtwagen, een bestelbus en twee personenwagen betrokken bij het ongeval.

Vooralsnog bestaat het vermoeden dat een vrachtwagenchauffeur, die van Utrecht naar Den Haag reed, tijdens een inhaalmanoeuvre een klapband kreeg. Hierna raakte de vrachtauto een busje, dat meest linker rijstrook reed, waardoor beide voertuigen richting een betonnen vangrail (barrier) schoven. Het busje ging over de barrier heen en hierdoor belandde ook betonnen delen van de barrier op de andere rijbaan. Twee auto's, die reden op de spitsstrook van Den Haag naar Utrecht, raakten door deze betonnen delen zwaar beschadigd.

Omdat de hulpdiensten ruimte nodig hadden om slachtoffers te helpen en veilig te kunnen werken, werd de snelweg A12 in beide richtingen geheel afgesloten. Ook werd de traumahelikopter ingezet. Nadat er in totaal zes slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd waren, deed de afdeling Verkeersongevallen Analyse uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hierbij maakte een politiehelikopter een aantal overzichtsfoto’s. Ook spraken agenten met diverse getuigen. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Rijkswaterstaat verwacht dat de weg tot ongeveer 20.00 uur in beide richtingen afgesloten blijft. Voordat de weg opengaat, moet de vangrail worden gerepareerd en de weg worden schoongemaakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: