vrijdag, 4. mei 2018 - 21:48

Notoire autodief hoort celstraf 62 maanden eisen

Notoire autodief hoort celstraf 62 maanden eisen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Zeer ervaren en zeer actief, zo omschreef de officier van justitie vrijdag op zitting een 37-jarige autodief uit Den Haag. De verdachte had met name oog voor auto's uit het duurdere segment. Vandaag stond hij dan ook terecht voor een reeks autodiefstallen, waarvan het Openbaar Ministerie de diefstal van acht Range Rovers en één poging tot diefstal bewezen achtte.

'Tweedehands'

In de telefoon die door de officier van justitie wordt toegeschreven aan verdachte zijn berichten teruggevonden waarin anderen informeren naar de prijs van 'tweedehands' Range Rovers. Omdat geen geld is teruggevonden, moet hij (nog altijd) zeer veel winst hebben gemaakt met de misdrijven.

Gereedschap

Volgens het Openbaar Ministerie laat de verdachte een zeer hoge mate van organisatie en professionaliteit zien. Hij beschikte over een arsenaal aan gereedschap. Bij hem werden blanco sleutels en een dongel voor Range Rovers aangetroffen, alsook blanco sleutels voor BMW's en GPS-trackers die mogelijk werden gebruikt om het juiste moment voor de diefstal te kiezen. En hij had kennis over het onklaarmaken van tracking- en beveiligingssystemen.

Notoire autodief

Verdachte werd tien jaar geleden voor het eerst veroordeeld voor autodiefstal en is sindsdien nog zeker tien keer voor dergelijke feiten de cel in gegaan. Voor iemand die op geen enkele wijze laat zien dat hij van plan is zijn levensstijl aan te passen, is volgens het Openbaar Ministerie een hoge straf zeker op zijn plaats. Het OM eiste daarom 62 maanden gevangenisstraf.

Categorie:
Provincie: