zaterdag, 5. mei 2018 - 18:05

Verwarde man slaat toeristen in Middelburg

Verwarde man slaat toeristen in Middelburg
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Middelburg

In de Koestraat in Middelburg zijn zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur twee Duitse vrouwelijke toeristen geslagen door een verwarde man van 24 die afkomstig is uit Middelburg.

Op het moment van het incident waren er veel mensen in de Koestraat aanwezig. De politie heeft daarom veel getuigen kunnen horen. Zij verklaren allemaal dat de man uit het niets beide vrouwen hard in het gezicht sloeg. Een van de dames viel zelfs op de grond door de kracht van de klap. Beide vrouwen (op leeftijd) zijn overgebracht naar het ziekenhuis en worden daar behandeld aan hun verwondingen. De politie neemt later contact met hen op om een aangifte op te nemen.

Na het incident liep de man weg. Twee getuigen gingen achter de man aan en hebben hem aangesproken op zijn gedrag. Op dat moment kwamen ook twee rechercheurs van Politie Zeeland-West-Brabant ter plaatse. De man is door hen aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij worden gehoord.

Getuige wordt ook aangever

Een van de getuigen die de mishandeling zag gebeuren zat in zijn auto. Hij is achter de man aangereden en is uit zijn auto gestapt. Bij aanspreken kreeg deze man, een 66-jarige Middelburger, ook een vuistslag tegen zijn kaak van de later aangehouden verdachte. Deze man heeft ook aangifte gedaan van mishandeling. Hij is niet gewond geraakt, maar heeft wel een pijnlijke kaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):