donderdag, 17. mei 2018 - 17:58 Update: 17-05-2018 18:01

Man (26) aangehouden in onderzoek verdacht pakket Berkel

Man (26) aangehouden in onderzoek verdacht pakket Berkel
Foto: Archief EHF
Berkel en Rodenrijs

De politie heeft in het politieonderzoek naar een verdacht pakketje in het Kwelderplantsoen in Berkel en Rodenrijs afgelopen dinsdag een arrestatie verricht. 'De politie hield in Den Haag een 26-jarige man uit Den Haag aan', zo meldt de politie donderdag.

Kwelderplantsoen ontruimd

Maandag 9 april werd het Kwelderplantsoen ontruimd vanwege een verdacht pakketje. Een buurtbewoner zag het pakketje die maandagochtend op een parkeervak aan het Kwelderplantsoen liggen. De buurtbewoner vertrouwde het niet en belde de politie.  

Explosievenverkenner

Agenten die maandagochtend op het Kwelderplantsoen aankwamen, riepen een explosievenverkenner op voor een eerste verkenning. Die middag had de Explosieven Opruimingsdienst het pakketje ontmanteld en konden de bewoners, die in de ochtend waren verzocht hun woning te verlaten, weer veilig terug naar huis.

Monster

In het pakketje zat een substantie waarvan een monster is genomen. De rest is door de EODD op veilige wijze verplaatst naar een braakliggend terrein in Bergschenhoek waar de EODD de stof met eigen springstof gecontroleerd tot ontploffing heeft gebracht.

Poging doodslag

De man wordt verdacht van poging doodslag en is op donderdag 17 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem in bewaring stelde. De politie zet het onderzoek voort.

Categorie:
Provincie: