zondag, 27. mei 2018 - 9:14 Update: 27-05-2018 11:52

Brandweer Schiedam neemt nieuwe duikwagen in gebruik

Schiedam

De brandweer Schiedam beschikt sinds enkele dagen over een volledig nieuwe duikwagen. 'Dit voertuig wordt ingezet bij waterongevallen in de regio', zo heeft de brandweer Schiedam laten weten.

10 jaar dienst bewezen

'De oude duikwagen, inmiddels ruim 10 jaar in dienst, was toe aan vervanging. Het nieuwe voertuig is een stuk groter en heeft veel meer ruimte voor de benodigde spullen bij een waterongeval. De komende dagen wordt het voertuig volledig ingericht en krijgen alle brandweermannen en duikers instructie over het voertuig', aldus de brandweer. 

Ruime aankleedplaats duiker

Naast een grote ruimte voor alle duikspullen achterin is er ook een ruime aankleedplaats. Op deze stoelen nemen de duikers plaats en zij worden door een collega die tegenover hen zit geholpen met aankleden en het klaarmaken van hun uitrusting tijdens de spoedrit naar het incident toe.

Luifel

Bovenop het voertuig zit aan beide zijden een luifel die bij een inzet uitgeschoven kan worden. Binnenkort wordt de nieuwe duikwagen in dienst genomen. De 2 andere duikkazernes in de regio, Spijkenisse en Capelle a/d IJssel, beschikken ook over een zelfde nieuwe duikwagen.

Categorie:
Blik op 112: