zondag, 27. mei 2018 - 17:16

Man slaat andere man bewusteloos voor ogen van agenten

 Man slaat andere man bewusteloos voor ogen van agenten
Breda

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 22-jarige man uit Breda voor de ogen van agenten mishandeld. 'De man liep op de Hoge Brug toen ineens een ander hem tegen het hoofd sloeg. De politie hield direct de verdachte, een 32-jarige Belg, aan', zo meldt de politie zondag.

Bewusteloos

De politie zag rond 04.10 uur de verdachte richting het slachtoffer rennen. Het slachtoffer kreeg plotseling een harde slag tegen het hoofd, waarop hij zijn bewustzijn verloor en op straat viel. Terwijl er direct hulp werd verleend aan het slachtoffer, hield een agent de verdacht aan. De gewonde man werd door de ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Onder invloed

Tijdens het fouilleren van de verdachte stuitte de politie op een gevulde ponypack. Hierop werd bij hem een speekseltest uitgevoerd, die positief reageerde op cocaïne en amfetamine. Hiernaast bleek de verdachte onder invloed van alcohol te zijn.

Wet middelenonderzoek geweldplegers

De politie kan testen of geweldplegers alcohol en/of drugs hebben gebruikt. Zo ja, dan wordt deze informatie gebruikt in het strafproces. Dit staat in de Wet middelenonderzoek geweldplegers. Met deze informatie kan het Openbaar Ministerie een zwaardere straf eisen, naast voorwaardelijke sancties, zoals gedragsinterventies, een alcoholverbod of een locatieverbod. De wet is per 1 juli 2017 landelijk ingevoerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: