woensdag, 6. juni 2018 - 13:59

De crisis is verleden tijd: de bouwmarkt trekt weer aan

De crisis is verleden tijd: de bouwmarkt trekt weer aan
Foto: Archief EHF
Amstelveen

In 2008 stond de hele wereld op zijn kop. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa ontstond er een economische crisis met grote gevolgen. Vrijwel alle sectoren hebben last gehad van de economische crisis, zo ook de bouw. Nu is de crisis gelukkig voorbij. Het gevolg? De bouwmarkt trekt weer aan.

De bouwmarkt trekt aan: de cijfers

In 2015 had de bouw het nog moeilijk, maar in 2016 was dit wel anders. In dat jaar groeide het productievolume in de bouwsector namelijk met 7 procent. Dit lijkt niet zo veel, maar het percentage van 7 procent staat gelijk aan een stijging van 4 miljard euro. De groei in de woningmarkt is inmiddels iets afgevlakt, maar het gaat nog altijd goed met de bouwsector. Er wordt nog steeds veel gebouwd, zowel door grote bedrijven als door particulieren. 

Grote en kleine bouwprojecten

Door de jaren heen zijn er veel bouwprojecten opgestart. Denk hierbij aan grote projecten van multinationals, maar ook aan kleine projecten bij particulieren in de tuin. Er zijn veel woningen, kantoorpanden en andere grote panden gebouwd, maar particulieren hebben ook zeker niet stil gezeten.

Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer particulieren met een blokhut op maat in de tuin. Het bouwen van een blokhut is geen groot project op zichzelf, maar het is wel een project voor economisch betere tijden. Dat er meer en meer blokhutten gebouwd zijn de afgelopen jaren, laat dan ook zeker een positief beeld van de bouwsector zien. 

Zelf een bouwproject starten

Nu het beter gaat met de economie, is het gemakkelijker en financieel minder onzeker om een bouwproject te starten. Dit kan een groot project zijn, maar ook een klein project. Wil je jouw tuin bijvoorbeeld wat gezelliger maken? Dan kan ook jij ervoor kiezen een blokhut te laten bouwen. Hier heb je vervolgens vele jaren plezier van.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):