maandag, 2. juli 2018 - 14:55 Update: 02-07-2018 16:25

Bijna 20 geldboetes voor negeren rode kruizen pechgeval A20

Bijna 20 geldboetes voor negeren rode kruizen pechgeval A20
Foto: fbf
Rotterdam

Afgelopen zondagavond werd tijdens het afhandelen van een aanrijding door een groep van bijna 20 automobilisten het rode kruis genegeerd op de snelweg A20 bij Rotterdam. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Boete van 230,- euro

'Hiermee hebben zij het leven van meerdere hulpverleners op het spel gezet. In totaal werden 19 automobilisten in drie kwartier op de bon geslingerd. Binnenkort krijgen zij via het Centraal Justitieel Incasso Bureau de boete van € 230,- in hun brievenbus', aldus de politie.

Pechgeval

De politie was zondagavond rond 20.00 uur bezig met een pechgeval op de A20, ter hoogte van de tunnel bij het Kleinpolderplein. Vanwege de verkeersveiligheid stelde Rijkswaterstaat de rijstrooksignalering in werking, de zogeheten rode kruizen. Boven de betrokken rijstrook werd het rode kruis aangezet. In 45 minuten kozen er negentien automobilisten voor om het rode kruis te negeren, wat ze een boete opleverde.

Veiligheid

Rijkswaterstaat neemt met onder andere rijstrookafsluitingen en pijlwagens al maatregelen om wegwerkers, weginspecteurs en hulpverleners te beschermen tegen ongevallen. Het rode kruis is een belangrijke verkeersmaatregel om de weggebruiker tijdig aan te geven dat een rijbaan niet meer mag én kan worden gebruikt. Het negeren van een rood kruis kan levensgevaarlijk zijn zoals onderstaande video laat zien.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):