zondag, 22. juli 2018 - 21:43 Update: 23-07-2018 13:53

Airco's elektrische bussen Connexxion werken weer

Chauffeurs hopen dat airco's elektrische bussen het weer gaan doen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Uithoorn/Amsterdam

Chauffeurs van Connexxion die op de nieuwe elektrische bussen rijden, die in april zijn opgeleverd, kregen het de afgelopen dagen letterlijk 'Spaans benauwd' toen zij naar de temperaturen keken die aankomende week worden voorspeld en er bleek dat de airco's opeens niet meer goed werkten.

Airco's

Normaliter werkte de airco's van de nieuwe bussen prima en zorgden er tot voor kort voor dat de temperatuur voor de chauffeur en zijn passagiers in de bus aangenaam was. Maar dat was tot voor kort. Sinds enkele dagen leken de airco's van alle bussen opeens niet meer te werken of op een laag pitje te zijn gezet, zo meldden bronnen rond Connexxion zondagavond aan BlikopNieuws.nl. 

Getest op langere actieradius

Het vermoeden onder de chauffeurs was nu dat er werd getest of de stroom die hiermee bespaard wordt kan worden gebruikt voor de bussen die tussen Uithoorn en Amsterdam pendelen zodat zij voortaan na twee retourtjes Amsterdam pas hoeven te worden opgeladen en niet zoals dat nu het geval is na elke retourtje van Uithoorn naar Amsterdam.

Tropische temperaturen voorspeld

Aangezien de temperaturen aankomende week richting tropisch gaan en het voor de chauffeur en zijn of haar passagiers zonder goed werkende airco niet te harden is werd er gehoopt dat er een oplossing kwam en dat de airco's het gewoon weer gaan doen. 

Update maandag 13.30 uur

Connexxion was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar maar maandag heeft een persvoorlichter tegenover BlikopNieuws.nl aangegeven dat er inderdaad iets niet goed was gegaan met de airco's van de bussen nadat deze waren getest. Inmiddels is het probleem opgelost en werken alle airco's in de bussen weer. Dit tot tevredenheid van de chauffeurs en de passagiers die nu tijdens deze bijzonder warme dagen toch weer comfortabel kunnen worden vervoerd

Categorie:
Provincie: