vrijdag, 27. juli 2018 - 15:46 Update: 27-07-2018 16:47

Touroperator FlyOrange annuleert alle vluchten en vraagt faillissement aan

Touroperator FlyOrange annuleert alle vluchten en vraagt faillissement aan
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Alle vluchten van Fly Orange zijn geannuleerd, zo schrijft FlyOrange op Facebook.

Oorzaak zou het feit zijn dat een van de partners van FlyOrange niet in staat is zijn verplichtingen naar de passagiers na te komen. FlyOrange zou nu genoodzaakt zijn om alle activiteiten te stoppen en probeert daarbij de schade voor de passagiers zoveel mogelijk te beperken.

FlyOrange schrijft verder op Facebook:

Om de vooruitbetaalde gelden naar de nalatende partij terug te vorderen, heeft Fly Orange vandaag faillissement aan moeten vragen. Zodra de rechtbank een curator heeft aangewezen, zal dit naar de gedupeerde passagiers worden gecommuniceerd zodat zij zich kunnen melden als schuldeiser. De curator zal er na faillissement op toezien dat eventueel teruggevorderde gelden worden verdeeld over de schuldeisers. Wij benadrukken nogmaals dat onze oprichters/eigenaren en alle medewerkers ook slachtoffer zijn van deze situatie. Wij zijn eerlijke ondernemers en hebben altijd naar eer en geweten gehandeld. Ook wij raken hiermee ons bedrijf, onze banen en onze investeringen kwijt. We hopen dat een ieder dit voor ogen houdt en de rust bewaart. Namens het hele FlyOrange team, bieden wij onze oprechte excuses voor al het ongemak aan.

Conflict met AviaTrade

Onder het Facebookbericht reageren veel mensen verontwaardigd. Aanleiding voor het faillissement is volgens FlyOrange een conflict met een van de drie partners, chartermaatschapprij Portugese AviaTrade.  Gisteren annuleerde het bedrijf om dezelfde reden al zeven vluchten. Daardoor werden honderden passagiers getroffen. AviaTrade heeft tegen RTL Nieuws gezegd dat FlyOrange zijn betalingsverplichtingen niet is nagekomen. "Op het moment dat FlyOrange betaalt, zullen de vliegtuigen weer beschikbaar zijn."

FlyOrange laat weten via het faillissement het al vooruitbetaalde geld te willen terugvorderen.