zondag, 12. augustus 2018 - 10:07 Update: 12-08-2018 14:47

Dubbele crash op A58 leidt tot enorme ravage en drie gewonden

Dubbele crash op A58 leidt tot enorme ravage en drie gewonden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Moergestel

Bij een dubbele aanrijding op de snelweg A58 vlakbij Moergestel zijn in de nacht van zaterdag op zondag in totaal drie personen gewond geraakt. ´De ravage was groot en de snelweg werd de rest van de nacht afgesloten´, zo meldt de politie zondag.

Inhaalmanoeuvre

´Kort voor 03.00 uur reed een van de betrokkenen over de A58 vanuit de richting Oirschot in de richting van Tilburg. Voor hem reed op dat moment een auto met daar achter een caravan. Ter hoogte van Moergestel werden deze voertuigen met zeer hoge snelheid ingehaald door een voertuig met buitenlands kenteken´, aldus de politie

Spookrijder

Daarna wilde de bestuurder van de eerste auto de auto met caravan inhalen. Op het moment dat hij naar de andere rijstrook stuurde zag hij voor zich echter koplampen opdoemen. Hij vermoedde een spookrijder en stuurde met een ruk naar rechts, tegen de caravan aan. Die opdoemende koplampen bleken vermoedelijk van een auto die voor hem in de vangrail terecht was gekomen. 

Aanrijding

Daar bleek de auto die met hoge snelheid passeerde namelijk in botsing te zijn gekomen met een andere auto. Die beide auto’s belandden zwaar beschadigd in de vangrail. Drie betrokkenen moesten met letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie en overige hulpdiensten zijn de hele nacht bezig geweest met onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval en het opruimen van de ravage.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):