zaterdag, 18. mei 2019 - 9:59 Update: 18-05-2019 18:40

Dode bij schietpartij in Amsterdam

Schietpartij
Foto: Bon
Amsterdam

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei 2019 vindt in een parkeergarage aan de Amstelstraat een schietincident plaats. Hierbij raakt een man in eerste instantie zwaargewond en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overlijdt hij later aan zijn verwondingen. Naar aanleiding van het incident zijn diezelfde nacht vier verdachten aangehouden.

Rond 04.20 uur vrijdagnacht worden agenten aangesproken op straat: in de parkeergarage zou een schietincident plaats hebben gevonden en één slachtoffer zou daar nog zwaargewond liggen. De agenten seinen direct de meldkamer in en gaan daarna snel de parkeergarage in. Ze treffen inderdaad een zwaargewonde man aan en verlenen eerste hulp. Vervolgens wordt het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Medische zorg mag helaas niet meer baten, het slachtoffer - 26 jaar uit Almere - overlijdt in het ziekenhuis.

Verdachten aangehouden

Getuigen ter plaatse kunnen vertellen dat na het schietincident meerdere verdachten gevlucht zouden zijn in een voertuig. Politie-eenheden zoeken in de omgeving en het betreffende voertuig wordt op de bepaald moment gezien. Met behulp van de zogenaamde uitpraat-procedure halen agenten de vier verdachten uit het voertuig en houden ze aan. Deze verdachten - drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22 - zitten nog vast.

Ruzie om parkeerkaartje

Voorafgaand aan de schietpartij zou er volgens verschillende media een ruzie zijn geweest. Een parkeerkaartje was hier de aanleiding voor. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: