dinsdag, 28. mei 2019 - 8:53 Update: 28-05-2019 20:02

Zeer grote brand in garagebedrijf Vlaardingen

Vlaardingen

Aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen is dinsdagochtend een enorme brand uitgebroken in een garagebedrijf. Binnen 1 minuut schaalde de meldkamer op naar het sein "Grote Brand".

Razendsnelle uitbreiding brand

In korte tijd werd er verder opgeschaald naar het sein "Zeer Grote Brand" en "GRIP 2". In totaal werden er gedurende de dag 6 pelotons gealarmeerd. Eén peloton bestaat uit 4 blusvoertuigen.

Rookintoxicatie

De brand breidde zich razendsnel uit naar het aangrenzende gebouw van 5 verdiepingen. Bovenin zitten woningen, onderin zitten enkele horecagelegenheden gevestigd. Vooral de horecagelegenheden hebben enorme schade opgelopen en zijn grotendeels verwoest. De brandweer heeft enkele bewoners uit die bovengelegen woningen gered. Drie mensen moesten naar het ziekenhuis vanwege rookintoxicatie.

Metingen brandweer

Lange tijd waren grote zwarte rookwolken in de wijde omgeving te zien. De overheid stuurde tweemaal een NL-Alert uit met het advies ramen en deuren gesloten te houden. De rook trok richting Spijkenisse. Hier werden diverse meetploegen van de brandweer ingezet om de gevolgen van de rookwolk in kaart te brengen.

Gewonden

Er zijn vier ambulances en een traumahelikopter ter plaatsen. Enkele personen zijn nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd. Over hun toestand is nog niets bekend. 

Bewoners met ladderwagen gered

Een nabijgelegen gebouw met woningen staat ook volledig vol met rook. Twee bewoners kon niet via de normale weg het pand verlaten en zijn met behulp van een ladderwagen in veiligheid gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: