maandag, 10. juni 2019 - 14:04

Duizenden mensen in actie voor socialer Nederland

Foto van collecte Oranje fonds
Foto: Oranje Fonds
Utrecht

Duizenden inwoners van ons land komen deze week in actie voor een socialer Nederland. Zij doen van 11-15 juni mee met de landelijke collecte van het Oranje Fonds. Door geld op te halen willen zij ervoor zorgen dat ouderen niet eenzaam hoeven te zijn, kinderen niet in armoede op hoeven te groeien en er voor iedereen een plek is in onze samenleving. Geven aan de collectanten kan zowel aan de deur als online via www.oranjefondscollecteonline.nl.

Iedere deelnemende collectant is verbonden aan een Nederlandse organisatie die mensen bij elkaar brengt. Dit kan een lokale dagbesteding voor mensen met een beperking zijn, maar bijvoorbeeld ook de lokale hockeyclub. Alle deelnemende organisaties hebben met elkaar gemeen dat ze ervoor zorgen dat mensen met elkaar in contact komen en dat ze een sociaal vangnet op kunnen bouwen.

Opbrengsten

De helft van de opbrengst mogen de deelnemers dan ook zelf houden, zodat zij met hun stichting of vereniging nog meer mensen bij elkaar kunnen brengen. De andere helft wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Denk hierbij aan projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen in de maatschappij.

Iedere euro goed besteed

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor gaat elke euro uit de collectebussen rechtstreeks naar projecten die Nederland socialer maken. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Categorie:
Provincie: