zaterdag, 6. juli 2019 - 16:54 Update: 06-07-2019 17:34

Inklimmer valt uit aanhanger rijdende vrachtwagen en overlijdt

politie-snelweg-vluchtstrook
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De politie hield zaterdag op de A29 ter hoogte van het Hellegatsplein bij Rotterdam zeven inklimmers en een chauffeur aan. 'Bij het incident overleed een man aan de gevolgen van een sprong of val uit de rijdende vrachtauto', zo laat de politie zaterdagmiddag weten.

Eritrea

De politie kreeg de melding van een getuige die op de snelweg mensen uit een aanhanger van een vrachtwagen zag hangen. Toen de politie deze vrachtwagen wilde controleren, sprong of viel er een man uit de rijdende vrachtwagen. Ondanks de inzet van hulpdiensten, overleed de man aan zijn verwondingen. Zijn identiteit kon nog niet worden vastgesteld, net als de identiteit van de overige zeven inklimmers. Mogelijk dat ze uit Eritrea komen. 

Chauffeur aangehouden

De chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel en is meegenomen naar het bureau. De politie is nog druk bezig met het onderzoek op de snelweg. Hiervoor is de snelweg ter hoogte van Hellegatsplein, in noordelijke richting afgesloten. Hoe lang het onderzoek daar nog gaat duren is onduidelijk.

Mannen en vrouwen

Daarnaast onderzoekt de politie de toedracht van het incident. De zeven personen in de vrachtwagen zijn meegenomen naar het bureau en er wordt onder andere gekeken naar waar ze vandaan komen en waar ze naar toe wilden. De groep bestaat uit een aantal jonge mannen en vrouwen.

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met mensen die deze vrachtwagen hebben zien rijden op de A29. Het was een vrachtwagen met een aanhanger met pools kenteken. Mogelijk dat er mensen zijn die hebben gezien waar deze vrachtwagen vandaan kwam. Neem dan contact op met 0800-6070.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):