zondag, 21. juli 2019 - 9:10 Update: 21-07-2019 19:18

Man (33) doodgeschoten in Amsterdam Zuidoost

agent-donker-beweging
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag is er in Amsterdam Zuidoost geschoten vlak bij het metrostation Kraaiennest. 'Een persoon is daarbij overleden', zo meldt de politie zondag.

Overleden

'Het schietincident deed zich even voor middernacht voor', aldus de politie. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen, hij bleek reeds te zijn overleden. De politie is ter plaatse een onderzoek gestart. 

Parkeerplaats metrostation

Even voor middernacht staan er meerdere personen op een parkeerplaats vlak bij het metrostation Kraaiennest. Er arriveert een zwarte Renault Megane, vervolgens wordt er meerdere keren geschoten. Eén persoon wordt geraakt en komt daarbij om het leven. 

Bekende van politie

Het gaat om de 33-jarige Inchomar Balentien uit Amsterdam, een bekende van de politie. De andere personen op de parkeerplaats weten te vluchten. Het voertuig rijdt weg in de richting van de Karspeldreef.  

Update 12.10 uur: Liquidatie

De recherche doet onderzoek naar dit incident en spreekt graag met getuigen. Op de plaats delict heeft het forensisch team meerdere kogelinslagen aangetroffen, ook bij de achterliggende huizen aan de Kleiburg. Ook treft de politie een paar kilometer verderop bij de Gaasperplas een uitgebrand voertuig aan. De recherche onderzoekt of dit voertuig verband heeft met het schietincident.  Er is een sterk vermoeden dat het om een gerichte actie ging.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: