dinsdag, 27. augustus 2019 - 16:49 Update: 28-08-2019 14:28

Voldoende bewijzen voor zedenmisdrijf in speeltuin Assen

Agent met afzetlint
Foto: Politie
Assen

Het NFI heeft sectie verricht in het onderzoek naar de dood van de 32-jarige man uit Assen, die op 24 augustus in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen overleed. Uit de eerste bevindingen is geen direct zekere doodsoorzaak vast te stellen. De overige onderzoeksresultaten zijn nog niet bekend. Dit kan nog enige tijd duren. Dit maakte het Openbaar Ministerie Noord-Nederland dinsdag bekend.

Voldoende feiten wijzen op zedenmisdrijf

In het belang van alle betrokkenen wil het OM duidelijkheid geven over de aanleiding voor het handelen van de vijf aangehouden mannen richting de 32-jarige man. Uit het politieonderzoek zijn voldoende feiten bekend geworden die wijzen op een zedenmisdrijf in de speeltuin waar de overledene bij betrokken was.  

Vrije voeten

De vijf mannen, die eerder waren aangehouden, zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Zij blijven vooralsnog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man.

Op het moment dat verdere onderzoeksresultaten bekend zijn zal de officier van justitie beslissen of de verdachten al dan niet vervolgd zullen worden.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: