dinsdag, 1. oktober 2019 - 18:43 Update: 02-10-2019 15:14

Man overleden door schotwond Amsterdam-Duivendrecht

Archieffoto van forensisch onderzoek bij auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In Amsterdam is dinsdagmiddag rond 17.30 uur op de Buitensingel een ernstig gewonde man in een auto aangetroffen. 'Het slachtoffer is ondanks reanimatie kort daarna aan zijn schotverwonding overleden', zo meldt de politie dinsdagavond.

Reanimatie

De ernstig gewonde man werd even na 17.30 uur in een auto aangetroffen. Toegesnelde hulpdiensten, waaronder een Mobiel Medisch Team (MMT) die per traumahelikopter ter plaatse kwam, hebben geprobeerd om de man te reanimeren maar dat bleek tevergeefs, hij is aan zijn verwonding overleden. 

Politieonderzoek

De politie heeft een plaats delict gemaakt en afgezet en is een sporenonderzoek gestart. De politie vraagt mensen die tussen 17.10 en 17.30u iets verdachts hebben gezien nabij de Buitensingel bij Amsterdam-Duivendrecht om contact op te nemen. De Buitensingel ligt vlakbij een aantal parken waar tuinhuisjes staan naast de snelweg A2 en op een afstand van hemelsbreed 1.000 meter van de Johan Cruijff ArenA. 

Update woensdag 2 oktober

De politie is nog volop bezig met het onderzoek rond de man die dinsdag aan het eind van de middag zwaargewond in een auto werd aangetroffen. De man overleed aan een schotwond ondanks pogingen om hem te reanimeren. De recherche onderzoekt op dit moment een aantal scenario's waarbij een misdrijf niet wordt uitgesloten maar ook de mogelijkheid van zelfdoding wordt onderzocht. Dit heeft een woordvoerder van de politie woensdag tegenover BlikopNieuws.nl bevestigd. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: